Johnius carouna (Cuvier, 1830)
Caroun croaker
Johnius carouna
photo by Randall, J.E.

 Family:  Sciaenidae (Drums or croakers)
 Max. size:  25 cm SL (male/unsexed)
 Environment:  benthopelagic
 Distribution:  Indo-West Pacific: Gulf of Thailand, Sumatra and Borneo; north to southern China, west to India.
 Diagnosis:  Dorsal spines (total): 11-11; Dorsal soft rays (total): 26-30; Anal spines: 2-2; Anal soft rays: 7-7
 Biology:  Occurs in shallow coastal waters, enters estuaries and mangrove swamps (Ref. 9772).
 IUCN Red List Status: Not Evaluated  (Ref. 96402)
 Threat to humans:  harmless
 Country info:   
 

 Entered by: Sa-a, Pascualita - 26.09.95
 Modified by: Kesner-Reyes, Kathleen - 20.08.09
 Checked by: Sasaki, Kunio - 02.10.95

Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


Page created by Jen, 05.08.02, php script by kbanasihan 06/09/2010 ,  last modified by dsantos, 20/08/10